ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de deschidere a unui cont bancar va deveni mai simplă

09:05 | 11.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea articolului 129 din Codul Fiscal nr. 1163/1997 au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Astfel, suma neachitată a obligațiilor fiscale în cuantum de până la 100 de lei nu va fi considerată restanță față de bugetul public național în cazul deschiderii contului bancar și luării în evidență fiscală a acestuia.

Documentul prevede modificarea articolului 129 din Codul Fiscal și are drept scop facilitarea înființării afacerilor prin simplificarea procedurii de deschidere a conturilor bancare sau de plăți atât de către persoane juridice, cât și de cele fizice.

Potrivit redacției actuale a Codului Fiscal, în cazul în care contribuabilul are restanțe, fie și până la 100 de lei, Serviciul Fiscal de Stat este în drept să nu elibereze documentul care confirmă luarea în evidență fiscală a contului bancar.

Prezenta lege intră în vigoare la expirarea a șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: monitorul.gov.md

img22008565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!