ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei candidați la funcția de membru în CSM au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

09:49 | 11.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Comisia de evaluare a integrității candidaților pentru funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Comisia Pre-Vetting) a anunțat astăzi că trei candidate din rândul judecătorilor la postul de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au promovat evaluarea, comunică MOLDPRES.

Potrivit Comisiei, Livia Mitrofan și Maria Frunze, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, precum și Ioana Chironeț, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, audiate public pe 7 octombrie curent, corespund criteriilor de integritate etică și financiară și promovează evaluarea.

Concluzia se conține în fiecare din cele trei decizii motivate, aprobate unanim de membrii Comisiei, și transmise candidatelor supuse evaluării și Consiliului Superior al Magistraturii, instituția responsabilă de organizarea alegerilor sau concursului pentru selectarea membrilor în CSM.

Livia Mitrofan și Ioana Chironeț candidează pentru funcția de membru în CSM, iar Maria Frunze - inclusiv pentru postul de membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

În prezent, Comisia Pre-Vetting desfășoară evaluarea a 23 de candidați la funcții în CSM din rândul judecătorilor de carieră rămași în concurs și se află la etapa audierilor publice a candidaților. Din cei 23, nouă au fost deja audiați, iar în privința a 6 candidați urmează să fie emise decizii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!