ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola

13:50 | 11.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care se află în vizită la Chișinău, într-o perioadă când sprijinul Uniunii Europene contează foarte mult pentru țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Parlamentul European a fost întotdeauna de partea cetățenilor Republicii Moldova în demersul lor pentru democrație și stat de drept, contra corupției”, a menționat în alocuțiunea sa președintele Maia Sandu. Potrivit șefei statului, deputații europeni ne-au fost alături atunci când grupări corupte au capturat statul, punându-l în slujba intereselor oligarhice, iar sprijinul constant al Legislativului european a fost vital pentru menținerea țării noastre pe calea democratică. „A fost și prima instituție europeană care a spus clar și tare că ne susține în demersul de obținere a statutului de țară candidată la Uniunea Europeană”, a subliniat președintele Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit pentru tot sprijinul acordat de Parlamentul European de-a lungul anilor și a menționat că R. Moldova mizează pe o susținere la fel de puternică și solidară în viitor. „Avem nevoie de susținere pentru a depăși consecințele dramatice ale războiului pe care Rusia îl poartă contra statului vecin și prieten Ucraina, dar și pentru a începe cât mai rapid negocierile de aderare”, a declarat Maia Sandu la întrevederea cu Roberta Metsola.

Foto: Președinție

img22008585

img22008585

img22008585

img22008585

img22008585

img22008585

img22008585

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!