ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe persoane au fost reținute pentru organizarea unei scheme de eliberare a permiselor de conducere

17:51 | 11.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Șeful Comisiei de examinare a subdiviziunii teritoriale Orhei a Agenției Servicii Publice, un instructor auto și doi intermediari au fost reținuți astăzi pentru organizarea unei scheme de corupție privind eliberarea permiselor de conducere, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, reținerile au loc în cauze penale inițiate pentru trafic de influență, corupere pasivă și activă.

Astfel, în perioada 2020 și până în prezent, persoanele ar fi organizat o schemă prin intermediul căreia primeau remunerări ilicite. În urma investigațiilor, s-a constatat că membrii grupului ar fi cerut și primit câte 500 de euro pentru calificativul ”admis” la proba teoretică și câte 1200 de euro pentru probele teoretică și practică.

Ulterior, mijloacele băneşti erau repartizate între persoanele implicate în schema ilegală. Astfel, candidații la examenul pentru obținerea permisului de conducere erau înscriși doar în anumite școli auto, iar după finalizarea cursurilor de instruire, aceștia erau înregistrați pentru susținerea probelor aranjate. În ziua examenului, candidații erau echipați cu tehnică audio/video camuflată de către unii instructori auto care le comunicau răspunsurile corecte.

În prezent, procurorii desfășoară percheziții pentru ridicarea probelor în acest dosar.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!