ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziţia ”Republica Moldova prezintă” s-a deschis la Iaşi

11:19 | 12.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Circa 70 de antreprenori din țara noastră își expun produsele și serviciile la Expoziția ”Republica Moldova prezintă” la Iași, România, în perioada 11-13 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, evenimentul are drept scop contribuirea la dezvoltarea, promovarea și consolidarea relaţiilor economice şi comerciale dintre  Moldova și România, precum și la încurajarea competitivității produselor și serviciilor, prin crearea unei platforme de discuții și prezentarea oportunităților de cooperare.

„După o pauză de doi ani, ne reîntoarcem la Iași, de data aceasta mult mai dornici de a prezenta pieței române produsele și serviciile moldovenești, de o calitate mult mai înaltă și mai competitive. Prezența unui număr impunător al companiilor moldovenești participante la expoziție este o dovadă în plus a bunelor relații de vecinătate ce leagă R. Moldova și România”, a declarat Harea.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a spus că relațiile economice dintre firmele din Iași și cele din R. Moldova au devenit tot mai strânse cu fiecare an. „Traversăm vremuri dificile în care supercriza ce s-a abătut asupra lumii nu poate fi învinsă decât prin colaborare, responsabilitate și sprijin reciproc. Pentru mine, Prutul nu mai este demult o graniță ci un râu care unește și reface legături de suflet, construind totodată punți economice. Am convingerea că evenimente precum „Republica Moldova prezintă” demonstrează câtă nevoie avem unii de ceilalți pentru a ne face viața mai bună”, a relevat edilul ieşean.

Expoziția „Republica Moldova prezintă” este o proiectare a expoziției naționale “Fabricat în Moldova”, desfășurată în fiecare început de an la Chişinău. Expoziția ”Republica Moldova prezintă” a cucerit pentru prima dată piața din Iași în noiembrie 2016, ulterior pe cele din Ploiești, Brașov, Baia Mare.

Foto: CCI

img22008602

img22008602

img22008602

img22008602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!