ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu președintele NDI, Ambasadorul Derek Mitchell

20:23 | 14.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele NDI (Institutul Democratic Național), Derek Mitchell, însoțit de directoarea regională pentru Eurasia, Eva Busza și de reprezentanții locali ai organizației. Discuțiile au vizat prioritățile NDI pentru susținerea democrației și a instituțiilor publice în Moldova, informează MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat că președintele Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul NDI în consolidarea proceselor democratice din țara noastră și a menționat că acestea rămân prioritare în contextul actualelor provocări globale. Șefa statului s-a referit, de asemenea, la reformele pornite de guvernare, subliniind importanța reformei justiției și a luptei cu corupția. În ceea ce privește colaborarea de viitor, președintele Maia Sandu și-a exprimat interesul pentru contracararea dezinformării și a propagandei, amplificate odată cu războiul din Ucraina, pentru consolidarea societății civile și profesionalizarea continuă a mass-media, precum și pentru dezvoltarea democrației la nivel local.

Foto: Președinție

img22008644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!