ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încasările la impozitul pe venit de la darea în locațiune a bunurilor imobile sunt în creștere

10:35 | 15.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat astăzi că încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 22,3% de la începutul anului, comparativ cu perioada similară a anului precedent, și constituie 32,9 milioane de lei (circa 1,65 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada ianuarie-octombrie 2022 au fost identificate 5 105 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile. 

„De asemenea, pentru 442 de persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 316,4 mii de lei, majorare de întârziere în sumă de 28,1 mii de lei și aplicată amendă în mărime de 37,0 mii de lei”, indică SFS.

În urma acțiunilor întreprinse în perioada anului 2022, au fost înregistrate 16 802 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile.

Foto simbol

img22008660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!