ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Riscurile de a rămâne fără curent electric rămân ridicate, susține speakerul Igor Grosu

20:44 | 15.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Riscurile de a rămâne fără curent electric rămân ridicate și cerem din nou Rusiei să oprească atacurile asupra infrastructurii critice ucrainene. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, după atacul cu rachete lansate de Rusia în Ucraina care a provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumina, comunică MOLDPRES.

„Astăzi seara am văzut din nou cum acest război nedrept din Ucraina afectează direct Republica Moldova. Din păcate, atacurile ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene au lăsat o bună parte din Republica Moldova fără curent electric. Din fericire, de această dată, am putut să reconectăm rapid localitățile rămase fără lumină. Însă, riscurile de a rămâne fără curent electric rămân ridicate și cerem din nou Rusiei să oprească atacurile asupra infrastructurii critice ucrainene”, a scris Grosu.

Foto: Parlament

img22008682

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!