ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a primit statut de observator în Tratatul Comunității Transporturilor

09:40 | 16.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova este tot mai aproape de Uniunea Europeană, după ce, împreună cu Ucraina și Georgia, a primit statut de observator în Tratatul Comunității Transporturilor, a anunţat astăzi vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, relatează MOLDPRES.

Cu această ocazie, Andrei Spînu a avut un mesaj, prin videoconferință, în cadrul reuniunii ministeriale de la Bruxelles, organizată de Comisia Europeană pentru Transporturi.

Potrivit oficialului, odată cu obținerea acestui statut, țara noastră va fi ajutată în procesul de integrare în UE prin transpunerea legislației naționale în domeniul transportului la cea europeană.

„Vom prelua bunele practici, vom asigura compatibilitatea legislației astfel încât sectorul transportului feroviar, rutier, maritim și căile navigabile interioare, precum și dezvoltarea rețelei de transport să corespundă standardelor europene”, a rezumat vicepremierul.

Foto: MIDR

img22008690

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!