ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

2640 de camioane au traversat frontiera moldo-română în ultimele 24 de ore

09:57 | 16.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a informat astăzi că în ultimele 24 de ore la posturile vamale situate la frontiera moldo-română au fost perfectate 2640 de camioane. Anunțul a fost făcut de SV după ce la hotar s-au format cozi kilometrice de camioane, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, la Leușeni au trecut vama 870 de camioane, la Giurgiulești - 273 de camioane, la Sculeni - 233 de camioane, la Costești - 99 de camioane și la Cahul - 233 de camioane.

SV precizează că funcționarii vamali activează la capacitate maximă pentru a fluidiza traficul și a reduce timpul de așteptare. Totodată, capacitatea SV de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă, or, funcționarii vamali din Republica Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca trecerea peste podul de acces.

De la începutul războiului în Ucraina, agenții economici din R. Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE, și totodată, exportatorii din Ucraina (în special, de cereale) la fel tranzitează țara noastră cu marfă, din acest considerent posturile vamale situate la frontiera moldo-română au devenit suprasolicitate.

Foto: SV

img22008693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!