ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a participat la Summitul OIF

08:02 | 20.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat sâmbătă la cel de-al 18-lea Summit al Francofoniei, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În mesajul adresat șefilor de state și de guverne reuniți la Djerba, Tunisia, lidera de la Chișinău a vorbit despre provocările fără de precedent, generate de războiul Rusiei în Ucraina la nivel regional și global, și a pledat pentru consolidarea eforturilor internaționale de a restabili pacea pe continentul european.

Șefa statului a menționat că, în prezent, întreaga lume se confruntă cu o serie de crize, ale căror consecințe afectează profund populațiile noastre, iar cea mai mare provocare a momentului este războiul de agresiune neprovocat, nejustificat și ilegal purtat de Rusia contra Ucrainei, stat observator al Francofoniei. Maia Sandu a reiterat că Republica Moldova condamnă ferm acest război, care afectează profund și țara noastră, și a evidențiat generozitatea cetățenilor noștri în timpul crizei refugiaților.

Președintele Republicii Moldova a subliniat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează dreptul internațional și securitatea alimentară, crește prețurile globale la energie, dar și riscurile nucleare.

„Pentru Francofonie, acesta este momentul ca să ne arătăm angajamentul pentru mai multă cooperare și mai multă solidaritate. Francofonia trebuie să constituie un spațiu de solidaritate și cooperare în fața unui război ale cărui repercusiuni economice, alimentare și energetice nu au precedent”, a susținut Maia Sandu în cadrul celui de-al 18-lea Summit al Francofoniei.

Foto: Președinție

img22008815

img22008815

img22008815

img22008815

img22008815

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!