ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sângerei a fost finalizat un proiect de revitalizare urbană

10:51 | 21.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Proiectul de revitalizare urbană „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, a ajuns la etapa de finalizare. În perioada 14-21 noiembrie, ADR Nord a desfășurat recepția la terminarea lucrărilor în cadrul acestui proiect, transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Nord, în total, companiile executoare au valorificat 15,5 milioane de lei (cca 775 de mii de euro), alocați din sursele FNDRL, contribuția Primăriei orașului Sângerei constituind circa 12% din suma alocată.

În urma implementării proiectului, au fost obținuți următorii indicatori: 4.691 mp de trotuar reconstruite; 4.225 mp de căi de acces construite; patru locuri de joacă construite; trei locuri de fitness construite; două stadioane de mini-fotbal construite; un scuar amenajat. În următoarea perioadă, antreprenorii urmează să ia în considerare observațiile documentate de către membrii comisiei de recepție.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!