ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dosarele mari de corupție vor avea finalitate, potrivit premierului Natalia Gavriliţa

12:30 | 23.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Demonstrăm că reformele anunțate de echipa actualei guvernări se realizează, iar dosarele mari de corupţie, care au adus prejudicii de milioane şi miliarde Republicii Moldova, au finalitate. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Natalia Gavriliţa, în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, cu referinţă la decizia Curţii de Apel, potrivit căreia Aeroportul Chişinău revine în gestiunea statului, transmite MOLDPRES.

Premierul a dat asigurări că tranziţia se va efectua transparent, democratic, fără a periclita procesul de activitate a structurii şi fără a cauza concedieri nejustificate.

„Suntem o echipă, suntem puternici, suntem determinaţi să întoarcem înapoi statului ceea ce s-a furat de anumite persoane, în condiţii obscure”, a subliniat şefa Cabinetului de miniştri.

La rândul său, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a menţionat că reîntoarcerea Aeroportului Internaţional statului este un alt succes marcant după decizia recentă de a readuce în subordinea statului şi a gărilor şi staţiilor auto. „Avem planuri care prevăd o reformă temeinică a serviciilor aeroportuare, în folosul oamenilor, pasagerilor, care să ne facă atractivi pentru parteneri”, a spus Andrei Spînu.

Curtea de Apel Chișinău a decis astăzi rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău.

img22008927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!