ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul se va întruni în ședință joi și vineri

18:03 | 23.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Membrii Biroului permanent au aprobat astăzi ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din perioada 24 noiembrie – 1 decembrie 2022, transmite MOLDPRES.

Deputații vor examina ratificarea celui de-al 14-lea amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creșterea economică durabilă ancorată în integrarea europeană. De asemenea, în a doua lectură, vor fi dezbătute modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii sau la Legea privind piața de capital.

Parlamentarii urmează să aprobe în lectura a doua proiectul Codului electoral al Republicii Moldova. Pe ordinea de zi se regăsește și proiectul unei Declarații a Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea Marii Înfometări (Holodomor) din anii 1932-1933 din Ucraina. 

Mâine, Parlamentul va examina moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției.

Vineri, Comisarul European pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, va susține un discurs în ședința plenară a Parlamentului.

Joi, 24 noiembrie, ședința plenară va începe la ora 11:00, iar vineri, 25 noiembrie – la ora 10:00.

Foto: Parlament

img22008951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!