ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a fost convocat la MAEIE

20:30 | 23.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus astăzi convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene (MAEIE) a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a-i exprima protestul țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructura civilă ucraineană fapt ce a creat penurie de electricitate, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, bombardamentele Rusiei în Ucraina continuă să producă consecințe dramatice în țara noastră.

„Astăzi, când avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara, inclusiv în capitală, ministrul de externe Nicu Popescu a solicitat de urgență să fie convocat la MAEIE ambasadorul rus în Republica Moldova. MAEIE a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii despre impactul major al acestei situații. Diplomația de la Chișinău punctează că Moldova rămâne de partea lumii libere, iar acest război trebuie oprit cât mai repede”, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

În urma bombardamentului de astăzi al Rusiei împotriva sistemului energetic din Ucraina, s-au înregistrat întreruperi masive de energie electrică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. O situație similară a avut loc pe 15 noiembrie, când la fel au existat deconectări în urma bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic ucrainean.

img22008956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!