ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Vladimir Bolea a prezentat bilanțuri cu prilejul Zilei Agricultorului

16:55 | 24.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Realizările din complexul agroindustrial în 2022, activitățile întreprinse de Guvern în scopul susținerii producătorilor agricoli, perspectivele de dezvoltare agricolă și rurală,  mecanismele de acordare a subvențiilor pentru anul viitor, identificarea și actualizarea priorităților în sectorul agricol – acestea au fost principalele repere, prezentate astăzi de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, într-o conferinţă de presă cu ocazia zilei profesionale a lucrătorilor din ramură, transmite MOLDPRES.

Oficialul s-a referit la o serie de modificări normative care vizează asigurarea subvenționată în agricultură. Amendamentele operate de Executiv au drept scop protejarea intereselor fermierilor și extinderea posibilităților de asigurare a bunurilor agricole.

Potrivit lui Vladimir Bolea, echipa ministerială conștientizează situația creată în agricultură, de aceea este preocupată de găsirea soluțiilor pentru reducerea impactului, a consecințelor crizelor existente asupra producătorilor agricoli. „Starea gravă legată de secetă a fost amplificată de prăbușirea prețurilor la inputuri, iar criza energetică şi cea cauzată de războiul din Ucraina au dus la sărăcirea populației. Toate acestea, au determinat Guvernul țării să ia diverse măsuri pentru a susține producătorii pe dimensiunea agrară”, a spus ministrul.

„Avem planuri mari pentru a face acest sector competitiv şi eficient. Un sector agroindustrial puternic înseamnă o ţară asigurată şi acesta este scopul primordial al Ministerului Agriculturii care va implementa politici de susţinere a domeniului, sprijinite de Guvern şi partenerii de dezvoltare”, a relevat Bolea.

În fiecare an, în cea de-a patra duminică a lunii noiembrie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria de Prelucrare. 

img22008990

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!