ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Posturile ilegale din Zona de Securitate au constituit subiect de discuție la ședința Comisiei Unificate de Control

19:09 | 24.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Ședința săptămânală de astăzi a Comisiei Unificate de Control, desfășurată la Bender, a început cu audierea raportului Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate în perioada 16-22 noiembrie, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Potrivit observatorilor militari, în Zona de Securitate se atestă în continuare prezența posturilor structurilor de forță transnistrene, instalate unilateral și abuziv. 

Prin urmare, au fost reluate discuțiile pe marginea problemei nerezolvate privind posturile ilegale, care rămâne subiectul principal pe agenda Comisiei în decurs de câteva luni. 

Delegația Republicii Moldova s-a pronunțat ferm pentru retragerea posturilor ilegale și a personalului înarmat neautorizat din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. 

Anumite sugestii ale Delegației Federației Ruse asupra problemei nu pot fi acceptate de către Delegația Republicii Moldova, deoarece nu corespund principiilor din actele de bază ale operațiunii de menținere a păcii, iar punerea în aplicare a măsurilor propuse nu garantează eliminarea imediată a posturilor ilegale și excluderea reinstalării lor pe viitor. 

În cadrul dezbaterilor nu s-a ajuns la consens, Comisia urmând să se întrunească din nou săptămâna viitoare. 

img22009001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!