ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a efectuat o vizită de lucru la Hădărăuți, Ocnița

20:20 | 24.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. În marja ședinței de guvern de miercuri, 23 noiembrie de la Edineț, vicepremierul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru la Hădărăuți, r-nul Ocnița, localitatea sa de baștină, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

La întâlnirea, care a avut loc la căminul cultural din localitate, au participat reprezentanți ai administrației publice locale, consilierii locali, întreprinzători, cadre didactice și medicale, locuitori ai comunei. Întâlnirea s-a desfășurat în semiobscuritate, în timp ce din Ucraina vecină s-au făcut auzite loviturile aeriene rusești. 

Discuțiile au fost axate pe problemele cu care se confruntă locuitorii comunei, fiind evocate și ultimele evoluții din țară, inclusiv criza energetică și social-economică. Ținând cont de faptul că localitatea se învecinează cu regiunea Cernăuți din Ucraina, fiind și locul prin care intră în Republica Moldova ramura nordică a gazoductului care vine dinspre țara vecină, a fost abordată și tema agresiunii ruse împotriva poporului ucrainean și consecințele sale pentru țara noastră.  

Iurie Lupu, primarul localității, a mulțumit autorităților centrale pentru efortul depus în vederea menținerii stabilității sociale, economice și politice în această perioadă complicată.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22009005

img22009005

img22009005

img22009005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!