ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu ministrul de Externe al Georgiei

10:32 | 25.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit joi cu Ilia Darkiașvili, ministru al Afacerilor Externe al Georgiei, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat agenda bilaterală, cooperarea în contextul integrării europene și situația de securitate din regiune, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a menționat că războiul din țara vecină ne afectează grav securitatea energetică și economică, și a subliniat că e nevoie de unitate și solidaritate între state, pentru a răspunde provocărilor curente.

În context, oficialii și-au exprimat determinarea de a ajuta în continuare Ucraina în lupta ei pentru libertate și de a-i sprijini pe refugiați care se află acum în Moldova și în Georgia.

La fel, președintele Maia Sandu s-a pronunțat pentru cooperarea moldo-georgiană în lupta dezinformarea, care reprezintă un pericol major pentru orice țară democratică.

Foto: Președinție

img22009018

img22009018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!