ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tariful la apă și canalizare în capitală a fost majorat

14:52 | 25.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat astăzi un tarif mediu provizoriu de 24 de lei pentru apă și canalizare. Decizia a fost susținută cu 26 de voturi, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, tariful este unul provizoriu și va fi valabil până la emiterea unui aviz de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

ANRE a anunțat ieri că „majorarea tarifului este lipsită de justificări economice". Agenția a subliniat că monitorizează situația privind asigurarea consumatorilor cu apă și este în discuție permanentă cu furnizorul de energie electrică „Premier Energy”, care a informat că „Apă-Canal Chișinău” achită reeșalonat datoria acumulată. Totodată, furnizorul de energie electrică a dat asigurări că nu va deconecta punctele strategice de apă.

img22009032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!