ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului s-a întâlnit cu premierul Lituaniei

09:24 | 26.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, aflată în vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat riscurile de securitate provocate de războiul Rusiei în Ucraina, în special asupra sectoarelor energetic și economic, și agenda europeană a țării noastre, relatează MOLDPRERS cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a mulțumit pentru susținerea Lituaniei în procesul de obținere a statutului de țară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Maia Sandu a subliniat că, în pofida crizei energetice și a riscurilor de securitate aduse de război, autoritățile lucrează la recomandările UE și realizează reforme în domenii prioritare, precum justiția. Președintele a spus că mizează în continuare pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european, dar și pe dosare ca liberalizarea tarifelor de roaming cu UE sau aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA).

Oficialele au discutat și despre cooperarea bilaterală dintre Moldova și Lituania, inclusiv în combaterea propagandei și a dezinformării, ce au luat amploare odată cu agresiunea Rusiei în Ucraina și care atentează și la securitatea țărilor noastre. 

Foto: Președinție

img22009045

img22009045

img22009045

img22009045

img22009045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!