ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci puncte de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea

13:49 | 27.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Un număr de cinci puncte de trecere a hotarului și-au sistat temporar activitatea, din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană, relatează MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, este vorba de următoarele posturi: Ceadîr-Lunga–Novîe Traianî,  Ceadîr-Lunga–Maloiroslaveț, Vulcănești–Vinogradovka, Mirnoe–Tabaki și Unguri–Bronița.

În aceste circumstanțe, călătorii sunt îndemnași să manifeste înțelegere și, din timp, să opteze pentru punctele de trecere a hotarului din proximitate.

Instituția sus-numită a specificat că, în prezent, punctele de trecere a hotarului moldo-ucrainean își sistează periodic activitatea. În aceste condiții, pentru a exclude formarea ambuteiajelor la trecerea frontierei de stat și creșterea timpilor de așteptare, călătorii sunt îndemnați să se informeze din timp despre situația din punctele de trecere a hotarului. Aceștia pot apela la 022 259 717 - Linia Verde a Poliției de Frontieră, care este funcțională non-stop.

Totodată, cetățenii pot urmări online situația sau locațiile punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene la rubricile TRAFIC ONLINE (http://border.gov.md/camere-web) sau HARTA INTERACTIVĂ (http://border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat), pe pagina oficială a instituției.

De asemenea, autoritatea a îndemnat cetățenii, în măsura posibilităților, să amâne deplasările în Ucraina, ținând cont că este o perioadă dificilă în statul vecin, unde infrastructura este precară și acest fapt acționează direct asupra procesului de activitate al autorităților de frontieră și vamale din Ucraina.

În cazurile de deconectare a energiei electrice, Poliția de Frontieră din țara noastră este pregătită să intervină și să asigure funcționalitatea programului de lucru transfrontalier. În acest sens, fiecare subdiviziune de frontieră este dotată cu generatoare electrice și alte echipamente speciale.

Foto: Poliția de Frontieră

img22009055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!