ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Legislativului a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Islanda

17:52 | 29.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, Árni Þór Sigurðsson. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, printre care criza energetică și situația de securitate din regiune, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Igor Grosu a mulțumit diplomatului islandez pentru suportul acordat țării noastre și și-a exprimat interesul de a valorifica colaborarea dintre Republica Moldova și Republica Islanda, mai ales pe filiera interparlamentară.

De asemenea, oficialii au discutat despre consecințele invaziei Federației Ruse în Ucraina și criza energetică cu care se confruntă țara noastră. ”În contextul în care securitatea energetică vizează inclusiv securitatea statului, vrem să investim în acest sector. Suntem interesați de orice experiență, iar prioritatea este energia regenerabilă”, a adăugat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost criza umanitară. ”Noi o să îi ajutăm în continuare pe ucraineni. Nu excludem că va fi încă un flux de refugiați, în perioada următoare. Este vorba de femei, copii și bătrâni, care vor avea nevoie de suportul nostru”, a menționat speakerul.

Ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, Árni Þór Sigurðsson, se află, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, într-o vizită în țara noastră, cu ocazia inaugurării Consulatului Onorific al Republicii Islanda la Chișinău.

Foto: Parlament

img22009114

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!