ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Permisele de conducere ale cetățenilor Republicii Moldova vor fi recunoscute și în Letonia

16:30 | 30.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a acceptat astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Republicii Letonia privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Astfel, prin intermediul acestuia, atât cetăţenii Republicii Moldova, cât şi cei ai Republicii Letonia, după stabilirea reședinței pe teritoriul celeilalte țări, vor beneficia de dreptul de a-şi converti permisul de conducere, fără a susţine examene suplimentare în acest sens.

Posesia permisului de conducere va asigura dreptul cetățenilor de a conduce vehicule în trafic internațional și angajarea acestora în câmpul muncii aferent domeniului transporturilor.

Prezentul proiect vine să continue măsurile de politică externă a Republicii Moldova, orientate spre dezvoltarea și consolidarea bunelor relații internaționale cu statele spațiului european pe diferite segmente, inclusiv pe domeniul afacerilor interne.

Foto: Guvern 

img22009164

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!