ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi decizii au fost aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale

11:25 | 02.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Un teren cu suprafața de 0,4 ha a fost transmis din proprietatea „Moldsilva” în administrarea Serviciului Vamal, în scopul fluidizării traficului rutier și continuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a postului vamal Sculeni, de la frontiera moldo-română. Decizia a fost aprobată în ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministrul Natalia Gavrilița, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Lucrările de modernizare a postului vamal Sculeni fac parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a birourilor vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești, finanțat de Executiv, cu suportul Uniunii Europene.  

De asemenea, Dispoziția CSE prevede simplificarea procedurilor de achiziție, proiectare, instalare și conectare a generatoarelor. Astfel, autoritățile publice vor expedia Agenției Achiziții Publice darea de seamă și decizia de atribuire a contractului ca rezultat al procedurii de negociere fără publicare, cu argumentarea necesității procurării urgente. Agenția Achiziții Publice va examina documentele recepționate timp de 24 ore de la primirea acestora. 

Membrii CSE au mai decis alocarea Ministerului Apărării a 566,7 mii de lei din Fondul de Intervenție al Guvernului, în vederea acordării sporului de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate, pentru perioada 1 iulie – 5 decembrie 2022, a personalului detașat în Centrul Unic de Gestionare a Crizei.

Textul Dispoziției nr. 51 a CSE poate fi consultat la următorul link : https://bit.ly/3H0Z22I

Foto: Guverm

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!