ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a participat la un eveniment de susținere a femeilor victime ale violenței

08:10 | 03.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a participat vineri la o acțiune de colectare a donațiilor pentru femeile care au avut de suferit în urma violenței în familie. Evenimentul de caritate a avut loc în contextul Campaniei globale „16 Zile de Activism împotriva violenței în bază de gen”, cu genericul „Uniți să eliminăm violența împotriva femeilor și fetelor”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

La licitație au fost expuse cinci tablouri realizate de un grup de femei supraviețuitoare ale violenței în familie, în cadrul unui atelier de terapie prin artă. 

Participanții au ascultat istoriile dureroase din spatele lucrărilor de artă și au făcut donații în sprijinul victimelor. Sursele colectate vor fi investite în programul de abilitare economică, implementat de Centrul de Drept al Femeilor, pentru consilierea și încadrarea beneficiarelor în câmpul muncii.

„Convingerea noastră este că toate femeile şi fetele care au trecut prin episoade de violenţă trebuie să beneficieze de protecţie şi siguranţă deplină din partea statului. Guvernul va  susține în continuare  crearea unor instituții care să ajute femeile și copiii. Am deschis în acest an, la Bălți, primul Centru Regional de Asistență a copiilor victime și martori ai infracțiunilor. De asemenea, vreau să remarc rolul enorm al societății civile în promovarea drepturilor femeilor și să  exprim aprecierile pentru eforturile pe care le depun angajații Centrului de Drept al Femeilor, pentru ca acest fenomen sa fie cunoscut, înțeles și preluat de instituțiile statului, și pentru ca femeile să simtă tot sprijinul de care au nevoie”, a spus Natalia Gavrilița.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Drept al Femeilor, cu susținerea financiară a Suediei și a Fundației OAk. Anual, cca 800 de femei și fete primesc suportul echipei de juriști, psihologi și asistenți sociali din cadrul Centrului de Drept al Femeilor, în mod gratuit și confidențial.

Foto: Guvern

img22009263

img22009263

img22009263

img22009263

img22009263

img22009263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!