ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu Nanci Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA

08:30 | 06.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri la Washington cu Nanci Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite. Cele două oficiale au vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină Moldova și întreaga noastră regiune din cauza războiului Rusiei contra Ucrainei, și despre soluțiile pe care încercăm să le găsim pentru a face față actualelor crize, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Am subliniat importanța sprijinului SUA pentru consolidarea democrației în țara noastră și pentru avansarea reformelor, în special după ce am devenit stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Am vorbit, de asemenea, despre riscurile de securitate regională și despre impactul crizei energetice asupra cetățenilor noștri și a economiei țării, și am spus că parteneriatul american este esențial pentru a le face față”, a spus președintele Maia Sandu.

Pe finalul întrevederii, șefa statului i-a transmis președintelui Nanci Pelosi aprecierea pentru experiența sa de peste trei decenii în politica americană, timp pe care l-a dedicat protecției și consolidării democrației în lume.

În zilele de 5-7 decembrie, președintele Maia Sandu întreprinde o vizită la Washington.

Foto: Președinție

img22009330

img22009330

img22009330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!