ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 15 300 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

10:15 | 06.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 15 342 de persoane, inclusiv 3 551 de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), după acordarea asistenței medicale, 5 957 de pacienți, dintre care 1 743 de copii au fost transportați la spital.

Totodată, în ultima săptămână, ambulanța a fost solicitată de 3 519 pacienți cu maladii respiratorii, 3 332 - cu urgențe cardiovasculare, 2 021 - cu patologii neurologice și 1 086 - cu diverse traumatisme.

La fel, medicii au fost solicitați de 79 de persoane, inclusiv 11 copii, care au suferit traumatisme de diferite grade, în urma accidentelor rutiere. Ulterior, 67 de pacienți au avut nevoie de transportare asistată la spital pentru investigații și tratament în condiții de staționar.

De asemenea, 12 persoane, cu vârsta cuprinse între 34 și 70 de ani, au fost diagnosticate cu hipotermie de gradele I și II. Cazurile au fost înregistrate în municipiile Chișinău, Bălți și în raioanele Anenii Noi, Cahul, Căușeni, Dubăsari, Orhei, Strășeni și Vulcănești. După acordarea asistenței medicală urgente, pacienții au fost transportați la instituțiile medicale pentru a beneficia de tratament.

Foto: CNAMUP

img22009337

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!