ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din orașul Sângerei vor beneficia de infrastructură socială modernă

18:45 | 06.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la darea în exploatare a scuarului ”Unirea”, din orașul Sângerei. Acolo a fost amenajat un teren de joacă și altul de fotbal, precum și spații de recreere, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Bugetul total al proiectului implementat la Sângerei a fost de aproximativ 16 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare și din bugetul local. Astfel, au fost renovate mai multe curți de blocuri, stații de transport public și trotuare. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă la Grădinița nr. 1 din localitate.

„Dezvoltarea locală este unul din angajamentele noastre, iar primii pași deja i-am făcut pentru a începe modernizarea în satele și orașelor noastre”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De menționat că, în cadrul programului „Satul European”, orașul Sângerei va beneficia de 11 proiecte, care au un buget total de peste 51 de milioane de lei. Ca rezultat, vor fi reabilitate rețelele de alimentare cu apă și localitatea va fi conectată la apeductul Bălți–Soroca.

Foto: Parlament

img22009361

img22009361

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!