ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023

18:12 | 07.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, care stabilește veniturile și cheltuielile incluse în bugetul asigurărilor sociale pentru anul următor, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Conform acestuia, în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor sunt estimate venituri totale de cca 38,7 miliarde de lei, în creştere cu 7,5 miliarde de lei sau cu 24,1 la sută față de anul 2022. Aceeași sumă - 38,7 miliarde de lei este prognozată și la capitolul cheltuieli totale.

Prognoza veniturilor și a cheltuielilor bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 a fost efectuată în baza analizei dinamicii contingentului beneficiarilor de prestaţii, tendinţelor şi performanţelor înregistrate în anii precedenţi şi în baza prognozei indicilor macroeconomici, elaboraţi de către Ministerul Economiei.

Foto: Guvern

img22009405

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!