ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regiunile ţării vor consolida serviciile sociale cu ajutorul USAID

09:18 | 08.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Până la finele lunii decembrie, în oraşele Cimişlia şi Bălţi vor avea loc ateliere dintr-o serie de evenimente regionale de consultare pe subiectul serviciilor sociale, organizate de Programul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Comunitatea Mea în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, transmite MOLDPRES.

Programul Comunitatea Mea va structura informațiile colectate pentru a optimiza sprijinul acordat de USAID în acest domeniu, care va cuprinde nu doar asistența tehnică, dar și cea financiară. „De asemenea, echipa programului va elabora un ghid practic, destinat autorităților publice locale, care le va ajuta atât la dezvoltarea serviciilor sociale, cât și la o mai bună planificare, bugetare, monitorizare a calității și asigurare a durabilității acestora – toate aceste aspecte fiind relevante pentru un serviciu viabil”, indică USAID.

Rolul serviciilor sociale, fiind mereu unul important în comunitate, în ultimul an a crescut considerabil ca urmare a evenimentelor ce au perturbat anul 2022, începând cu declanșarea războiului în Ucraina. Drept rezultat, astăzi, autoritățile publice locale, fiind cel mai aproape de cetățeanul de rând, trebuie să facă față nevoilor dictate de o serie de crize, prin care trece Republica Moldova, oferind sprijin de ordin administrativ, material, financiar, iar uneori chiar și cel psihologic, atât cetățenilor țării, cât și refugiaților din Ucraina.

Ciclul de ateliere a fost lansat ieri la Chişinău şi va continua la următoarele două activităţi pe subiectul serviciilor sociale, care se vor desfășura la Cimișlia (15 decembrie) și Bălți (20 decembrie).

Foto: USAID

img22009424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!