ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coreea a susţinut deschiderea la Chişinău a Centrului de Inovare și Formare în Guvernare Digitală

12:21 | 08.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Centrul de Inovare și Formare în Guvernare Digitală, remodelat în baza Centrului moldo-coreean de Informare și Acces, a fost inaugurat astăzi la Chişinău. Evenimentul a marcat zece ani de cooperare bilaterală între Republica Moldova și Republica Coreea, în domeniul creării oportunităților de acces la informații, instruire și formare în guvernare digitală, transmite MOLDPRES.

„Reafirm și cu acest prilej că transformarea digitală este o prioritate pe agenda de dezvoltare a țării, iar exponenții businessului, educației și domeniului tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor joacă un rol extrem de important în procesul de implementare a obiectivelor ce prevăd modernizarea întregii țări prin tehnologie și inovație”, a declarat la eveniment Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru digitalizare al Republicii Moldova.

Prezent la inaugurare, Jong-Sung Hwang, președintele Agenției Naționale pentru Societatea Informațională din Republica Coreea, a menţionat disponibilitatea ţării sale de a consolida cooperarea bilaterală, prin modernizare şi instruire în domeniul transformării digitale, asigurarea dotării tehnice și sustenabilității operaționale a sectorului în următoarea perioadă.

„În zece ani de colaborare moldo-coreeană, nu mai este o provocare accesul la internet. O provocare majoră este utilizarea corectă şi valorificarea tuturor posibilităţilor oferite de sectorul digital.  În acest sens, suntem convinşi că acest parteneriat va continua şi va aduce multe beneficii”, a relevat Olga Tumuruc, directoarea Agenției de Guvernare Electronică.

Centrul de Inovare și Formare în Guvernare Digitală, remodelat în baza Centrului moldo-coreean de Informare și Acces, are misiunea de a oferi acces la programe de instruire privind utilizarea instrumentelor digitale și oportunități de formare în domeniul guvernării digitale.

img22009436

img22009436

img22009436

img22009436

img22009436

img22009436

img22009436

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!