ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești va participa la reuniunea miniștrilor de externe din cadrul Parteneriatului estic

13:36 | 10.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului estic, care se va desfășura la Bruxelles pe data de 12 decembrie 2022, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, la reuniunea ministerială prezidată de înaltul reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell vor participa miniștrii afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene și omologii lor din țările Parteneriatului estic.

În cadrul programului la Bruxelles, șeful diplomației Republicii Moldova va avea întrevederi cu comisarul UE Olivér Várhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Simon Mordue, consilier principal pe probleme de politică externă al președintelui Consiliului European, Magdalena Grono, membru de cabinet al președintelui Consiliului European, precum și alți oficiali de nivel înalt din Uniunea Europeană.

Discuțiile din cadrul vizitei vor viza viitorul Parteneriatului estic, provocările în materie de securitate și consecințele generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru întreaga regiune. Șeful diplomației de la Chișinău va mai aborda cu interlocutori oportunitățile pentru modernizarea sectorului de apărare și securitate.

Foto simbol

img22009506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!