ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localități vor beneficia de granturi pentru proiecte de mediu

09:35 | 12.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu asistenţa Suediei, a lansat un concurs de granturi pentru organizaţiile neguvernamentale  din domeniul mediului și dezvoltării locale. Data limită pentru participare este 22 decembrie, transmite MOLDPRES.

În cadrul concursului, vor fi selectate trei ONG-uri. „Acestea vor oferi expertiza necesară femeilor cu activitate economică în cadrul gospodăriilor casnice din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, zona de securitate și regiunea transnistreană, în perioada ianuarie - august 2023”, indică PNUD.

Organizațiile câștigătoare vor obține granturi pentru a oferi servicii de mentorat femeilor din localitățile-țintă în vederea realizării unor activități economice, care ar genera venituri pentru gospodăriile lor, ar fi prietenoase mediului, durabile și rezistente la schimbările climatice. Valoarea granturilor oferite pentru ONG-urile selectate va fi calculată în corespundere cu numărul de beneficiare asistate și va constitui până la 16 mii de dolari.

Pe 14 decembrie experții proiectului PNUD „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, precum și ai companiilor care sunt responsabile de gestionarea acestuia, vor organiza o sesiune de informare în regim online cu privire la condițiile și modul de desfășurare a concursului de granturi.

Foto: PNUD

img22009521

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!