ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Integrarea europeană este singura cale pentru o dezvoltare pașnică a regiunii noastre, susține vicepremierul Nicu Popescu

17:30 | 12.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, s-a întâlnit la Bruxelles cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, ocazie cu care a transmis oficialului european că țara noastră este determinată pentru a deveni viitor stat membru al Uniunii Europene, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Potrivit vicepremierului, integrarea europeană, prin reformele profunde, complexe și necesare solicitate de către cetățenii noștri este singura cale pentru o dezvoltare pașnică a regiunii noastre.

Șeful diplomației Republicii Moldova a punctat că mizăm pe susținerea instituțiilor europene și a statelor membre ale UE pentru lansarea negocierilor de aderare la UE odată ce recomandările formulate de către Comisia Europeană, conform planului național de acțiuni adoptat, vor fi realizate.

„Am efectuat și un schimb de păreri cu domnul comisar privind organizarea în anul viitor a Summit-ului Comunității Politice Europene, eveniment pe care îl vom desfășura pentru a consolida cooperarea pe continentul european”, a spus ministrul de externe Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22009543

img22009543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!