ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile moldo-elvețiene au fost discutate de Maia Sandu și președintele Confederației Elvețiene

20:00 | 12.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. În drum de la Geneva, unde a participat astăzi la Summitul privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Interlocutorii au vorbit despre cooperarea bilaterală, despre situația complicată din regiunea noastră, despre crizele multiple cu care se confruntă țara noastră și acțiunile pe care autoritățile le întreprind pentru a reduce impactul acestora asupra populației.

„Am mulțumit pentru asistența oferită de Elveția în mai multe domenii, inclusiv pentru proiecte de sănătate, apă și canalizare, dezvoltare a comunităților locale, protecție a mediului, dezvoltare a învățământului profesional tehnic, diasporă și cultură”, a subliniat președintele.

La fel, șefa statului a salutat dinamismul cu care au avansat negocierile pe marginea Acordului de Comerț Liber cu EFTA.

„I-am mulțumit președintelui Cassis și pentru susținerea acordată de partea elvețiană în cadrul discuțiilor privind Acordul de Comerț Liber cu EFTA și am apreciat faptul că negocierile de substanță pe marginea acestuia sunt pe ultima sută de metri. Acest acord va contribui la creșterea schimburilor comerciale cu țările EFTA - Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia”, a mai punctat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22009546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!