ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci localități din centrul țării vor beneficia de ajutor pentru întreținerea refugiaților din Ucraina

12:32 | 14.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Peste trei sute de refugiați, plasați temporar în centrele de plasament din satul Costești, raionul Ialoveni, satul Neculăieuca, raionul Orhei, orașele Criuleni, Nisporeni și Călărași, vor beneficia de condiții mai bune de ședere grație seturilor de tehnică achiziționate în cadrul unui proiect de susținere şi răspuns la situația de criză, a anunţat astăzi Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru, transmite MOLDPRES.

Activitatea a fost desfășurată de ADR Centru cu susținerea financiară oferită prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). „Pentru cele cinci centre de plasament temporar din Regiunea Centru a fost îmbunătățită baza tehnico-materială prin procurarea echipamentului și dotarea acestora conform necesităților individuale.

De asemenea, au fost achiziționate și distribuite: 10 convectoare, șase aragaze, șase mașini de spălat rufe, cinci mașini de uscat rufe, cinci frigidere, cinci aspiratoare, patru mașini de spălat vase și două televizoare”, indică ADR Centru.

Centrele de plasament selectate au fost create în cadrul unor instituții cu menire socială precum azil de bătrâni, casă comunitară, cămin studențesc, școală profesională, iar după închiderea centrelor temporare, tehnica va rămâne să deservească beneficiarii acestor instituții.

Proiectul "Pachet de suport pentru RDC drept răspuns la situații de urgență" este finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de BMZ și implementat de GIZ Moldova, în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Centru

img22009597

img22009597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!