ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii cu pașapoarte diplomatice și de serviciu vor putea călători fără vize în Egipt

15:30 | 15.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul privind scutirea reciprocă de viză pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice, speciale sau de serviciu, încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Arabe Egipt, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, cetățenii moldoveni, care au pașapoarte diplomatice sau de serviciu, vor putea călători în Egipt fără vize. De facilități similare vor beneficia și cetățenii egipteni, dacă au aceleași tipuri de pașapoarte valabile. Persoanele se vor putea afla pe teritoriul țărilor vizate în Acord pe o perioadă nu mai mare de 90 de zile calendaristice, în decurs de 180 de zile calendaristice.

Ratificarea Acordului are scopul de a impulsiona relațiile de prietenie și colaborare dintre țara noastră și Republica Arabă Egipt în domeniul economic, comercial sau cultural.

Proiectul de ratificare a fost votat de 74 de deputați, în două lecturi.

Foto simbol

img22009645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!