ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în satul Cioburciu

12:28 | 22.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. În marja desfășurării ședinței Guvernului la Ștefan Vodă, viceprim-ministrul Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare au efectuat o vizită de lucru în satul Cioburciu, în cadrul căreia s-au documentat la fața locului cu necesitățile localității, precum și cu realizările obținute în cadrul programelor de dezvoltare comunitară, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul dialogului cu primarul satului și reprezentanții instituțiilor publice locale, au fost relevate dificultățile pe care le întâmpină populația și administrația publică din sat, astfel, s-a atras atenția asupra necesității de reabilitare a infrastructurii drumului de acces către localitate L510 – L530, de reconstrucție și creare a condițiilor pentru Casa de cultură și de modernizare a sistemului de căldură și izolare termică a gimnaziului „Mihai Sîrghi” ș.a.

În anul 2019, prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării, gimnaziul „Mihai Sîrghi” din s. Cioburciu, unde la moment își fac studiile peste 250 de copii, a beneficiat de alocații bugetare în valoare de 658 mii lei în cadrul proiectului „Fortificarea sănătății elevilor prin îmbunătățirea condițiilor sanitare în blocul alimentar al gimnaziului”.

Pe parcursul aflării sale în teritoriu viceprim-ministrul Oleg Serebrian a vizitat casa de cultură, filiala școlii de muzică „Maria Bieșu”, biblioteca sătească, muzeul, școala de arte, etc. Vicepremierul a atras atenția asupra necesității menținerii sediilor în condiții bune pentru o desfășurare prielnică a proceselor educaționale, culturale, extracurriculare, dar și pentru folosul întregii comunități.

În acest sens, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au încurajat autoritățile locale să aplice în continuare la proiecte de dezvoltare comunitară, finanțate prin intermediul programelor de asistență oferite de către donatorii internaționali, precum și Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023.

Foto: Biroul de reintegrare

img22009849

img22009849

img22009849

img22009849

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!