ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bursa pentru formarea profesională a șomerilor va fi majorată

12:59 | 22.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Bursele șomerilor înmatriculați la cursuri de formare profesională vor crește. Cuantumul acesteia se va majora de la 15% la 35% din salariul mediu pe economie, comunică MOLDPRES.

Deputații au votat astăzi în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.

De asemenea, în conformitate cu modificările operate în legislație, șomerii care inițiază o afacere vor primi o subvenție majorată – de la 50% la 80%, dar nu mai mult de 20 de salarii medii pentru anul precedent, din cheltuielile necesare pentru înființarea afacerii. 

Totodată, va fi exclus termenul de 3 luni după demisie sau concediere, la expirarea căruia persoanele care beneficiază de indemnizații de eliberare din serviciu au dreptul de a beneficia de ajutorul de șomaj. În același timp, se reduce de la 18 la 12 luni termenul de angajare și menținere a locului de muncă de către angajatorii care beneficiază de subvenționarea costurilor pentru crearea sau adaptarea locului de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

img22009851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!