ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări la Legea bugetului de stat

13:02 | 22.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a votat astăzi în lectura a doua modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent, ca urmare a majorării capitalului social al SA „Energocom” realizată în lunile septembrie-noiembrie în baza deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale, comunică MOLDPRES.

Creșterea totală a capitalului social al întreprinderii de stat, în această perioadă, a fost de peste 5,7 miliarde de lei. Urmare a modificărilor, veniturile bugetului de stat pentru anul curent se stabilesc la nivel de 59,3 miliarde de lei, cheltuielile – de 73,9 miliarde de lei, iar deficitul – în mărime de 14,6 miliarde de lei.

Majorarea capitalului social al SA „Energocom” a avut drept scop sporirea capacităților de cumpărare a gazelor naturale și a energiei electrice, formarea stocurilor de gaze naturale, precum și asigurarea condițiilor necesare pentru continuarea furnizării gazelor naturale către SA „Moldovagaz”.

img22009853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!