ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații din parcurile IT vor putea munci de la distanță

15:19 | 22.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Angajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță – fie pe teritoriul Republicii Moldova, fie din afara țării. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi în prima lectură de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Proiectul mai prevede extinderea listei activităților permise pentru desfășurare în parcurile pentru tehnologia informației. Activitățile respective presupun, în mare parte, utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță, care au potențial de creștere, însă, deocamdată, nu beneficiază de prevederile legislației cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Totodată, se propune extinderea surselor de finanțare a administrației parcului IT, precum și obligarea efectuării verificării anuale pentru rezidenții care aplică regimul fiscal respectiv pentru parcurile IT.

Foto simbol

img22009858

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!