ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mamele care vor lucra în perioada concediului de maternitate vor putea beneficia de salariu şi de indemnizație

15:30 | 22.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Deputații au aprobat astăzi în cea de-a doua lectură proiectul de lege care va oferi femeilor dreptul de a beneficia în perioada concediului de maternitate atât de salariu, cât și de indemnizația de maternitate, comunică MOLDPRES.

Astfel, proiectul își propune păstrarea dreptului femeii de a beneficia de indemnizația respectivă, mărimea acesteia urmând să fie determinată în baza venitului soției sau soțului, în funcție de cine are un salariu mai mare.

Pentru a pune în aplicare această prevedere au fost modificate Codul muncii, Legea cu privire la funcția publică şi statutul funcționarului public și Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale.

Foto: suntmamica.com

img22009862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!