ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost prezentat calculul pentru stabilirea gradului de vulnerabilitate a cetățenilor

15:40 | 23.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Cetățenii înregistrați pe portalul www.compensatii.gov.md pot vedea informațiile privind efectuarea calculului pentru stabilirea gradului de vulnerabilitate, transmite MOLDPRES.

Astfel, informațiile au fost publicate în „Cabinetul personal” al utilizatorului. Persoanele trebuie să selecteze rubrica „Arată rezultate”, unde vor fi prezentați parametrii de calcul și sumele declarate.

Tot astăzi, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au intervenit cu unele corectări la modul cum vor fi compensate facturile pentru locuințele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire. Astfel, începând cu decembrie curent, posesorii unor asemenea locuințe vor primi compensații echivalente gradului de vulnerabilitate foarte ridicată.

Persoanele se pot înregistra pe platforma www.compensatii.gov.md până în luna martie inclusiv. Compensațiile pentru acești consumatori vor fi acordate începând cu următoarea lună după cea în care s-au înregistrat.

Conform calculelor, pentru achitarea compensațiilor în perioada rece (noiembrie 2022 - decembrie 2023) vor fi necesare aproximativ 5 miliarde de lei (circa 250 mln de euro), în anul curent fiind alocate din bugetul de stat 870 mln de lei.

img22009898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!