ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție a pictoriței Nicoleta Vacaru a fost deschisă la Teatrul ”Alexei Mateevici”

19:16 | 27.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Alexei Mateevici” este deschisă expoziția de pictură cu genericul ”În spatele măștilor” a artistei Nicoleta Vacaru, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Nicoleta Vacaru a afirmat că expoziția cuprinde 10 lucrări executate în tehnica de pictură și string-art. ”Este o colecție de lucrări făcute mai mult din rebeliune. Din dorința de a schimba ceva, de a scoate masca mea și de a fi eu cea adevărată. Sunt portrete de femei. Lucrările prezentate aici au fost realizate în ultimii 5-6 ani. Majoritatea picturilor mele au fost vândute peste hotare. Am expus la Chișinău, dar și la Paris, în alte orașe din Franța, la Barcelona, Spania, unde lucrările mele au fost solicitate de către colecționarii de artă”, a mai spus autoarea.

Potrivit organizatorilor, originară din orașul Orhei, Nicoleta Vacaru și-a format cunoștințele și tehnicile picturii în localitatea natală, înainte de a se muta la Chișinău pentru a absolvi arhitectura la Universitatea Tehnică a Moldovei. Absolventă în 2013, tânăra artistă a început atunci viața picturală care își propune să fie contemporană, sensibilă și originală. Astfel, prin atenția deosebită pe care o acordă privirii și expresiilor faciale ale muzelor sale, Nicoleta Vacaru caută să transmită privitorului o emoție care să rezoneze cu lucrarea, pentru ca fiecare să o poată însuși în felul său.

Înarmată cu o paletă bogată, compusă în principal din tonuri luminoase, pictorița se străduiește să transcrie pe pânzele sale multitudinea de expresii care pot emana dintr-un chip. Ea va lucra apoi la execuția lucrărilor sale prin tehnici mixte – combinând pictura în ulei cu acrilic, batik și uneori mergând până la integrarea cafelei în compoziția lor – toate reflectând un dinamism puternic care face parte dintr-un adevărat pictural, modernitate.

Una din tehnicile experimentale a fost și string-art, pe care artista a dezvoltat-o într-un mod special și unic în lume. Acum artista folosește în lucrările sale combinații dintre diferite tehnici și continuă să experimenteze.

Expoziția va fi deschisă până la 8 ianuarie.

img22009972

img22009972

img22009972

img22009972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!