ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două echipe de pompieri au stins un incendiu provocat de o petardă

11:41 | 03.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Pompierii au intervenit la Zagarancea, raionul Ungheni, după ce o petardă lansată de un minor a aprins o casă de locuit, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cazul a fost înregistrat la ora 19:34 pe 31 decembrie. La fața locului au fost trimise pentru intervenție 2 echipe de salvatori și pompieri. Ajunși pompierii au stabilit că focul s-a răspândit de la acoperișul construcției auxiliare către cel al casei.

Pompierii au reușit lichidarea incendiului, fără ca flăcările să nimicească bunurile din interiorul casei de locuit. În urma arderii a fost afectat acoperișul construcției auxiliare, dar și aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul casei.

Primele cercetări au stabilit că focul a izbucnit după ce o petardă a fost lansată de un minor, care în cele din urmă a aprins acoperișul anexei. În acest context, IGSU îndeamnă repetat populația să respecte bazele securității vieții și să evite lansarea focurilor de artificii, în special în preajma spațiilor de locuit pentru a nu produce incendii.

Conform IGSU, de la începutul anului 2023 în Republica Moldova s-au produs 14 incendii, iar o persoană a decedat.

Foto: IGSU

img23000023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!