ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi decizii au fost aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale

14:17 | 03.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. A fost prelungit, până la 31 ianuarie 2023, termenul de plată a drepturilor de import de către SA „Moldovagaz” al gazelor naturale transportate prin conducte pe parcursul perioadei aprilie – decembrie 2022. Decizia a fost aprobată astăzi, în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidate de prim-ministrul Natalia Gavrilița, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

În acest context, SA „Moldovagaz” a fost scutită de răspundere contravențională și penalități pentru nerespectarea prevederilor legale de plata drepturilor de import aferente gazului natural transportat pe parcursul lunilor aprilie - octombrie anul trecut.

De asemenea, a fost prelungit, până la 31 ianuarie 2023, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”.

Au fost operate unele ajustări privind importul păcurii, al produselor petroliere, rumegușului, deșeurilor și al resturilor de lemn pentru fabricarea biocombustibililor solizi, în concordanță cu noul Nomenclator Combinat a mărfurilor, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie curent.  

Foto: Guvern 

img23000032

img23000032

img23000032

img23000032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!