ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Tatiana Lazăr

17:38 | 03.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc miercuri, 4 ianuarie, la ora 18.30, monospectacolul ”Dragoste la pachet” de Tatiana Lazăr, în regia Olesei Sveclă. Rolul va fi interpretat de autoare, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, actrița Tatiana Lazăr a menționat că spectacolul este un omagiu adus mamelor care muncesc peste hotare. Ea a lucrat 12 ani în Italia. „...Nimănui n-o să spui câtă frică, câtă foame, cât frig ai tras în Italia. Pentru că nu asta așteaptă ei de la tine. Ești privită cu invidie! Ți-a mers! Ești legalizată! Faci bani! Iar tu vei zâmbi și vei spune că tare-i frumos în Italia...”, mărturisește actrița, care s-a întors acasă.

În context, regizoarea Olesea Sveclă a spus că spectacolul este constituit din amintirile mamelor plecate la muncă peste hotare și ceea ce au trăit copiii lor. ”Pe când aveam 10 ani, mama mea, ca și Tatiana Lazăr a plecat la muncă peste hotare. Când Tatiana Lazăr a venit la mine, ne-am propus să facem un text despre mamele noastre, care au plecat și și-au jertfit tinerețea pentru o viață mai bună a copiilor lor. E nespus de dureros, deoarece nici un spectacol, nici un monument pentru mamele noastre n-o să fie suficient la câtă durere au adunat, la câte lacrimi au vărsat ele pentru noi. Fiica mea Casandra joacă rolul copilului care o așteaptă pe mama acasă. Spectacolul este un amalgam de emoții, sarcasm, ironie și durere până la cele mai sensibile note ale sufletului”, a precizat Olesea Sveclă.

Joi, 5 ianuarie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit organizatorilor, într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

În aceeași zi, la 14.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” readuce în scenă spectacolul ”12 luni”, o poveste în regia lui Iurie Harmelin.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!