ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci judecători care au candidat la funcții în CSM nu au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

12:39 | 04.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi că a finalizat procesul de evaluare în privința a cinci candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul judecătorilor de carieră, și a precizat că aceștia nu au promovat evaluarea, comunică MOLDPRES.

Membrii Comisiei și-au argumentat deciziile de nepromovare a evaluării prin "constatarea unor dubii serioase cu privire la respectarea de către candidați a principiilor de integritate etică și financiară". Comisia a avut o poziție comună referitoare la patru judecători din cei cinci, și a votat în unanimitate. În cazul unei judecătoare, un membru al Comisiei a formulat o opinie separată, care a fost anexată la decizie.

Până în acest moment, Comisia Pre-Vetting a emis decizii în privința a 13 candidați la funcții în CSM, din rândul judecătorilor, din cei 23 rămași în concurs. În consecință, 3 magistrați au promovat evaluarea Comisiei sub aspectul integrității, iar 10 au fost descalificați prin nepromovarea evaluării și nu mai pot participa la concursul de ocupare a funcției de membru în CSM.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!