ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

49 de dosare penale pe domeniul vamal au fost trimise în judecată

11:59 | 05.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul Vamal, a anunțat astăzi că a trimis anul trecut în judecată 49 de dosare penale pe domeniul vamal, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, în anul 2021 urmărirea penală desfășurată a rezultat în 19 dosare trimise în judecată. Cifra sechestrelor aplicate în cele 49 de dosare vizează atât infracțiuni de contrabandă cu diverse bunuri, printre care țigări, alcool, mărfuri de larg consum, mijloace bănești; cât și unități de transport folosite la comiterea infracțiunilor, inclusiv mijloacele financiare derivate din activitatea infracțională deferită justiției.

Totodată, în 2023, autoritatea de investigație continuă să cerceteze fapte infracționale în domeniul vamal în alte 113 dosare, cu aplicarea măsurilor asiguratorii, în vederea confiscării speciale a obiectelor infracțiunilor de contrabandă, inclusiv celor utilizate și rezultate din crime.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!